Mitt namn är Bernt Lundqvist

Jag har flugfiskat sen femtiotalet. Från början kommer jag från Tibro och har fiskat mycket i Vättern och sjöarna där omkring, 1975 var jag på en resa med det företag som jag arbetade för. Vi skulle öppna en filial i Ljusdal. Den resan blev en vändning i mitt fiskeliv när jag åkte runt i Ljusnans dalgång för att se om jag skulle kunna trivas i Hälsingland, med arbetet och mina fritidsintressen. Och som ni ser är jag kvar efter Ljusnan.

 

Jag har fiskat med många av frontfigurerna när det gäller flugfiske, några av dem bör nämnas, Rolf Smedman fiskade jag mycket med under en period på sextiotalet, Sen har vi Per-Åke Thor som jag fiskat med sen sjuttiotalet. Vi har kommit fram med många nya flugmönster för Ljusnan under dessa år. Per-Åke och jag har ett årligt återkommande fiske i Ljusnan, vi fiskar varje midsommarafton sedan 24-25 år tillbaka det vill jag kalla tradition, och där finns många fina fiskeminnen.

 

Jag bor i Ljusdal och har mitt flugfiske och min flugbindning. Jag har även undervisat på naturbruksgymnasiet i flugbindning. Och har haft flugbindning i Färila och Ljusdal för ABF under många år. Jag har på senare år ägnat mig åt mete som jag funnit vara ett roligt komplement till flugfisket. Men i skrivande stund väntar jag på att Ljusnans vatten skall öppna för säsongen.

 

Jag presenterar här flugor för tre säsonger.

Vår

Sommar

Höst

 

För att beställa av mina flugor kan ni ringa.0651-13849 eller maila: flugfiske@bredband.net