Blogg

Olika fiskemetoder, trolling

Fiske är en sport som extremt många i vårt avlånga land gillar att avnjuta i vardagen. Man kan antingen ge sig ut och fiska på öppet vatten eller i strömmande vatten såsom bäckar. Det är även vanligt att folk gör fiskeresor till exempelvis Norge som har väldigt mycket fiskrika vatten. Inte nog med att det är en väldigt kul hobby så är det även bra på grund av att man fiskar upp sin mat. Så om man gillar att äta fisk så kan det finnas ett extra intresse att fiska upp just sin favoritfisk för att sedan servera den som middag. I svenska vatten så är det allra vanligaste fiskarna abborre, mört samt gäddor. Vanligen så hoppas man på att få upp en fin öring eller regnbågslax. I vissa sjöar runt om i vårt land så kan man bara finna ädelfiskar såsom just öring samt regnbågslax med flera. I dessa sjöar får inte vilka som helst fiska utan enbart sådana som har medlemskap och betalar. Dessutom så är det väldigt vanligt att det finns något typ av maxgräns vad man får fiska under sin dag där vid den sjön.

Olika fiskemetoder, trolling

När det kommer till fiske generellt så är det viktigt att veta att man kan använda sig att väldigt många olika metoder för att fånga fisken. Bland det första man får lära sig som barn är att meta då det är den simplaste metoden. Sedan kan man även fiska med kastspö och på slutet av linan kan man ha olika beten för fisken. Flugfiske är en annan metod som är mycket populär speciellt i fiske av lax. Här nedan så kommer fiskemetoden trolling att presenteras.

Trolling

Trolling är en av de vanligaste typerna av fiskning. Det är ett avkopplande sätt att fiska som är något som både proffs och nybörjare gör. Trolling utförs genom att man kastar ut sitt drag efter en båt. Man använder sig specifikt av trollingspön. Sen kör man runt båten i vattnet medan draget är några meter bakom i vattnet och farten gör så draget får en gång. Då sitter man i båten och väntar på ett hugg. Har man en större båt kan man ha flera spön igång samtidigt i olika spöhållare. Vilket gör att chansen för att fånga en fisk ökar. Vad som gör detta så bra för speciellt nybörjare är att man inte behöver hålla på att kasta om och om igen. Utan man kan bara sitta där och vänta på napp. Samtidigt så gäller det för den som antingen kör båten eller ror, att köra båten över ställen där det finns fisk. Vanligtvis där det är lite grundare eller nära en vass brukar vara bra ställen att trolla på. Se också till att anpassa valet av drag efter vad du söker att fånga för typ av fisk. Små spinnare är till exempel jättebra att trolla med om man vill ha till exempel mört eller abborre. Medan större skeddrag är bra för gädda. Testa dig fram och se vad just du gillar och vad som funkar i de vatten som du fiskar i.

Du kanske också gillar...